söndag 2 oktober 2016

Föreningens resa våren 2016

I maj gjorde föreningen en resa till Karlstad.

Vi stannade för förmiddagsfika i Niklasdams trädgård. Väldigt trevligt kafé med goda smörgåsar m.m. Där finns det ett pelargonmuseum som är helt fantastiskt med cirka 400 sorter. Många passade på att handla med sig olika plantor från växthuset.Nästa stopp blev Lars Lerins konsthall i Karlstad. Där fick vi en guidad tur om Lars Lerin och hans skapande. Väldigt intressant och givande.
Lunchen serverades på Karlstads museum som ligger bredvid konsthallen. Lunchen bestod av buffé så det fanns något för alla. Väldigt gott!


Efter lunchen fanns det tillfälle att strosa omkring men vi var flera som passade på att gå tillbaka till konsthallen och njuta av tavlorna en gång till!

Så blev det dags att vända tillbaka till Örebro. På hemvägen stannade vi och besökte Alsters herrgård där Gustaf Fröding föddes. Naturligtvis fikade vi och passade på att smaka på Frödingtårtan som smakade väldigt bra i solskenet.
I ett annex fanns det en knyppelutställning och i ett annat en bod med diverse Frödinglitteratur, souvenirer m.m.Ett stort tack till resekommittén som ordnade en trevlig och givande resa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar